contact
netwerk
herberg
school
tempel
home

Hoe kan ik meditatie en contemplatie inweven in mijn dagelijkse leven in Delft

We willen samen met anderen zoeken naar mogelijkheden om zingeving vorm te geven vanuit een ontmoeting en directe interactie tussen mensen. 

In ons Stadsklooster willen we aansluiten bij de prachtige traditie en de leefregels die eeuwenlang in de kloosters in stand zijn gehouden. Ora et labora, voor alles is een tijd, een ritme van bidden, werken, goede daden verrichten en studeren. Dat ritme kan ook in een stad worden aangehouden, daarvoor hoef je niet in een klooster in te treden. De tempel/kapel is dan ook een van de peilers van het Stadsklooster.

In de tempel/kapel creëren we een heilige ruimte voor gebed, meditatie, verdieping, mystiek en verstilling. Een ruimte waarin iemand zich, alleen of met een groep, kan verbinden met een universele bron.

Elke tijd vraagt een spiritualiteit die past bij de mens en de situatie van die tijd.
Zoals men voorheen op zondag deelnam aan de eredienst, is dat voor de huidige mens geen vanzelfsprekendheid meer. Daarom zoeken we in het Stadsklooster naar vormen die aansluiten bij de huidige behoeften aan verdieping en spirituele ontwikkeling.

Je kunt in plaats van een traditionele eredienst denken aan een meer open experimentele viering, met minder accent op het woord maar meer accent op mystiek, stilte, rituelen en muziek.

Verder vind je in het huidige programma van Stadsklooster Delft meerdere vormen van mediatie, die we kunnen beschouwen als eigentijdse activiteiten van de tempel/kapel. 

 

Over Introductie Meditaties Activiteiten Agenda
Tempel

Hoe kan ik meditatie en contemplatie inweven in mijn dagelijkse leven in Delft.

info
School

Een flexibele geest staat open voor het oude en het nieuwe. Waar in Delft kan ik mijn geest spiritueel slijpen.

Info
Herberg

Begin eenvoudig met samen genieten en ontmoet zo de ander in Delft.

Info
Contact
Privacy en voorwaarden
Let's connect